Hario V60

A klasszikus Hario V60 csepegtetőnek egyedi belső spiráljai vannak, mely biztosítja hogy főzésközben még több levegő járja át a kávénkat - ezzel biztosítva, a legélénkebb ízjegyek megjelenését a csészénkben.

  Szükséges eszközök:

Hario V60, mérleg, időmérő, őrlő, kancsó

Főzési idő: 

2:00 perc

Víz:

260g lágyvíz, 96C

Kávé:

16g

1. Tegyük a filter papírt a Chemexbe és mossuk át forróvízzel. Így eltávolítunk minden apró szennyeződést a papírból mely kellemetlen ízt adhat a kávénak.

2. Mérjünk ki 16g frissen őrölt kávét a filter papírba, nullázzuk le a mérleges és indítsuk el a stoppert.

3. Kezdjük lassan ráönteni a vizet a kávé közepére, majd körkörösen, hogy egyenletes felületen érintkezzen a kávé a vízzel. Az előáztatáshoz 60g víz szükséges és 30másodperc.

 

4. 30mp eltelte után kezdjük újra önteni a vizet egy kicsit bátrabban, hogy a kávét teljes mélységében átjárja a víz. használjunk körkörös mozdulatokat öntés közben, majd a kávé közepére ismét lassan öntsük a maradék vizet. Összesen 200gram víz és 1 perc szükséges ehhez. 

 

A teljes főzési időnek így 1:40nek kell lennie, a csöpögésnek pedig be kell fejeződnie 2:00-nél, a csészébe pedig 225gramm kávénak kell kerülnie.