Aeropress

Az AeroPress kihozza a legjobbat minden egyes kávészemből. Egyedi nyomás technológiájának köszönhetően talán a leggazdagabb aromákat biztosítja, keserű ízjegyektől mentesen.

  Szükséges eszközök:

AeroPress, mérleg, időmérő, örlő, kancsó

Főzési idő: 

1:10 perc

Víz:

200g lágyvíz, 92-94C

Kávé:

16g

1. Helyezzük az AeroPress-t az asztalra fejjel lefelé, melegítsük át az előmelegített vízzel. tegyük bele a filtert és a kupakot csavarjuk a helyére és azt is nedvesítsük át  forró vízzel. 

2. Őröljük le a kávét egy kicsit durvább szemcsére, mint amit filterhez használunk.

3. Tegyük az AeroPresst a mérlegbe és tegyük bele a kávét.

 

4. Nullázzuk le ismét a a mérleget, indítsuk el a stoppert és öntsük fel forróvízzel a kávét, keverjük meg kétszer.

 

5. Csavarjuk fel az aeropress kupakot, forditsuk meg és helyezzük a kancsóra/bögrére

 

6. 40mp-nél kell tartanunk most. Szűrjük át a kezünk nyomásával a kávét, olyan gyorsasággal hogy 30mp-ig tartson.